Staalbescherming

Een stevige basis

Staalconstructies vormen de basis van vele gebouwen. In geval van brand is het van groot belang dat deze voldoende beschermd zijn tegen de vrijkomende hitte. Op die manier blijft uw gebouw langer staan, zodat er voldoende tijd is om het pand veilig te verlaten. Dit kan door middel van brandwerend bekleden of brandwerend coaten bereikt worden. Beide technieken hebben wij in huis. 

Bekleden

Het staal wordt bekleed met stroken van gecertificeerd brandwerend plaatmateriaal met de voorgeschreven dikte. Deze worden vooraf zoveel mogelijk op maat gezaagd, zodat de stofproductie ter plaatse beperkt blijft. De platen worden door middel van nieten en stalen nagels bevestigd. Staalbekleding is geschikt voor ruwbouw toepassingen, maar ook voor zichtwerk is deze techniek uitermate geschikt.

Coaten

Staal kan ook beschermd worden met een brandwerende coating. Deze coating schuimt op door de hitte die bij brand vrijkomt, en vormt zo een isolerende laag waardoor de temperatuur van het staal minder snel oploopt. De brandwerende staalcoating wordt, soms in meerdere lagen, met een airless verfspuit aangebracht tot de benodigde laagdikte bereikt is. In het geval van zichtwerk is het mogelijk om de staalconstructie in de gewenste kleur af te spuiten.

Het vooraf rekening houden met onder andere de benodigde ruimte voor plaatmateriaal in het geval van bekleding, of de benodigde droogtijd in het geval van coaten, is belangrijk om niet voor verassingen komen te staan. Graag worden wij daarom vroegtijdig bij uw project betrokken zodat we u optimaal kunnen adviseren over de beste oplossingen.

Contact

Heeft u vragen of wilt u gebruik maken van een van onze diensten? Neem dan direct contact met ons op.

Andere diensten

Inspectie en advies

Afdichten en logboek

Overige werkzaamheden