Overige werkzaamheden

Van alle markten thuis

Brandveiligheid is een zeer breed vakgebied dat betrekking heeft op vrijwel alle onderdelen van een gebouw. Naast brandwerende afdichtingen en staalbescherming kunnen wij u ook van dienst zijn met andere brandwerende werkzaamheden.

Hieronder een greep uit onze overige werkzaamheden, vraag gerust naar de mogelijkheden.

Brandkleppen

Bij installatie van een ventilatie- of luchtbehandelingssysteem worden ter plaatse van de brandscheidigen de benodigde brandkleppen geplaatst. In bestaande gebouwen is het soms nodig om een luchtkanaal alsnog van een brandklep te voorzien, bijvoorbeeld omdat vanwege een verbouwing een nieuwe brandscheiding is aangewezen. Zowel het plaatsen van de brandklep als het afdichten van de sparing kunnen wij geheel verzorgen.

Vlamschermen

Niet alleen door wanden, maar ook over het dak kan brand overslaan naar naastgelegen compartimenten. Bij canneluredaken is het dan nodig ter plaatse van brandscheidingen een vlamscherm aan te brengen om dit te vertragen. Tevens moeten op het dak brandwerende voorzieningen worden aangebracht.

Brandwerende plafonds

In sommige gevallen moet een gehele ruimte voorzien worden van een brandwerend plafond. Om overslag naar het dak geheel te voorkomen, of ter voorkoming van brandoverslag tussen verdiepingen. Vooral in oudere panden zijn tussenvloeren vaak niet voldoende brandwerend. Er is dan bijvoorbeeld nog sprake van houten vloeren. Deze moeten dan worden aangepast om ze aan de huidige eisen te laten voldoen. Afhankelijk van de situatie kan dit met brandwerend plaatmateriaal of brandwerende coatings. Ook hierin kunnen wij u van dienst zijn.

Deuren, kozijnen en glas

Bij het opnieuw inventariseren van de brandwerende maatregelen in bestaande gebouwen, bijvoorbeeld bij een verbouwing, komt vaak aan het licht dat deze niet voldoen aan de eisen. Dit geldt niet alleen voor de brandwerende afdichtingen, maar kan ook gelden voor deuren, kozijnen en glas. Deze kunnen wij aanpassen, of indien nodig geheel vervangen.

Brandwerende luiken

Soms moeten ruimtes in bijvoorbeeld brandwerende schachten of achter brandwerende plafonds die normaal gesproken gesproken niet toegankelijk hoeven zijn toch bereikbaar blijven voor bijvoorbeeld onderhoud en/of aanpassing van technische installaties. Dan kan een brandwerend luik uitkomst bieden. Deze luiken zijn er in allerlei soorten en maten, ook een op maat gemaakt luik behoort tot de mogelijkheden. Wij kunnen deze luiken leveren en monteren.

De isolatie combinatie

Brandwerende afdichtingen en leidingisolatie hebben vaak met elkaar te maken. De sparingen rond geisoleerde leidingen en kanalen die door brandscheidingen gaan moeten ook brandwerend afgedicht worden. Dan is het fijn als de isolatie en afdichting zowel qua volgorde als uitvoering op elkaar afgestemd is. Vaak worden beide werkzaamheden door verschillende bedrijven uitgevoerd, die allebei hun eigen planning en belangen hebben.

Bij de isolateur ontbreekt vaak de kennis van brandwerende afdichtingen, en andersom. Dat maakt het lastig om het werk op elkaar af te stemmen, waardoor het soms moeilijk en/of onnodig kostbaar wordt een correcte brandwerende afdichting te realiseren.

Wij hebben beide diciplines in huis, waardoor wij u een sneller, efficienter en kostenbesparend totaalpakket kunnen aanbieden. Klik hier voor meer informatie over onze isolatie oplossingen.

Contact

Heeft u vragen of wilt u gebruik maken van een van onze diensten? Neem dan direct contact met ons op.

Andere diensten

Inspectie en advies

Afdichten en logboek

Staalbescherming